About

Wat bezielt iemand van middelbare leeftijd om plotseling een viool aan te schaffen? Iemand die het bovendien vertikt muziekles te nemen en denkt dit als verschrikkelijk moeilijk bekend staande instrument zelf te kunnen bespelen. Beginnende seniliteit, een midlife crisis, de Overgang of een moeilijke jeugd? Ja dat ook misschien.

Het was echter vooral een jeugddroom die in vervulling ging toen ik door een toevallige samenloop van omstandigheden een tweedehands viool kon overnemen.

De viool is een instrument met een heel eigen wezen, vol nukken en grillen en het klinkt elke dag weer anders. Maar er zijn van die momenten dat het zich over geeft en laat temmen. Dat geeft zo’n kick dat je je voor alle moeite beloond voelt.

Deze blog gaat over mijn nieuwste (en in zekere zin oudste) hobby vioolspelen, wat er allemaal mis kan gaan en hoe het zover gekomen is.

Advertenties

5 reacties op About

 1. Karen zegt:

  Ik (23jr) heb net ook mijn eerste viool aangeschaft. Droom er al van sinds ik 3 ben, maar toen ik een instrument moest kiezen werd het geen viool. Waarom? Dan zou ik wel heel hard moeten oefenen en volgens mijn moeder had ik daar de discipline niet voor. Ik ging alt-sax spelen, later ook andere saxen en dwarsfluit. Toch vond ik hier nooit echt voldoening in. Omdat ik mijn hele leven zong, stopte ik rond mijn 14e met alles en ging me op het zingen (klassiek/opera) toeleggen. Dit heb ik inmiddels tot semi-prof niveau doorgevoerd en ga volgend jaar naar het conservatorium. Ondertussen heb ik ook nog piano, gitaar en bas leren spelen, maar er bleef altijd iets knagen.
  Ook ik vertik het om te lessen, te duur en te saai. Het gevoel met de viool onder mijn kin is bovendien zo natuurlijk dat ik meen het niet nodig te hebben. Op gehoor kom ik al een heel eind en ga met een cursus starten om de basisbeginselen onder de knie te krijgen en dan lekker zelf doorwerken.

  Ik vind het fantastisch om te lezen dat iemand in een paar maanden al lekker ierse dingetjes kan spelen, het geeft hoop dat (zeker met mijn muzikale achtergrond) het niet onmogelijk is.

  THANKS!

  • Hi Karen, geweldig dat je nu een viool hebt! Ik weet zeker dat het je gaat lukken, met jouw muzikale achtergrond. Soms VOEL je gewoon dat een instrument bij je past en dan moet je gewoon op je intuïtie afgaan!
   Ik heb al een hele tijd niks meer geschreven op m’n blog, werd eigenlijk wel weer es tijd. Een paar weken geleden ben ik begonnen met de vioolpartij van ‘Erbarme Dich’. uit de Matthaeus Passion. Absoluut krankzinnig, want ver boven mijn niveau. Maar het gaat toch steeds een beetje beter en op een dag zal het me lukken.
   Ik wens jou heel veel succes en vioolplezier!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s